Těstoviny nikdy nezklamou. Věděli jste, že existuje více než 600 druhů? Objevte s námi nové chutě a inspirace!
Zdroj: iStockphoto
______
____
28.07.2025 | K. Hoffman
Carbonara původně neobsahovala smetanu, česnek ani cibuli. Skutečný recept je špagety, vejce, pancetta a pecorino. Tajemství je ve správné teplotě.
Ragù alla bolognese se dusí až 3 hodiny pro hloubku chuti. Lasagne byly poprvé zaznamenány ve 14. století.
Zdroj: Unsplash+
Milovníci pikantních pokrmů ocení penne arrabbiata – těstoviny v ostré rajčatové omáčce s česnekem a chilli.
Linguine těstoviny vynikají s lehkou citronovou omáčkou, ideální pro svěží a jednoduché jídlo. Pocházejí z Ligurie.
Ravioli s ricottou a špenátem, podávané s máslovou nebo rajčatovou omáčkou, jsou tradičním vánočním pokrmem v Itálii.
Tagliatelle s lanýži jsou luxusním zážitkem. Lanýže patří mezi nejdražší ingredience a hledají se speciálně trénovanými psy.
Tortellini, plněné těstoviny, jsou tradiční specialitou. Nejlepší jsou s masovou náplní v rajčatové nebo smetanové omáčce.
Těstoviny farfalle vyniknou s domácím pestem a zeleninou. Pocházejí ze severní Itálie od 16. století.
Orecchiette, malé těstoviny ve tvaru oušek, se často podávají s brokolicí, česnekem a ančovičkami.
Špagety s mořskými plody jsou klasikou středomořské kuchyně. Krevety, mušle a kalamáry dodávají svěžest.