Kouzlo těstovin

Těstoviny nikdy nezklamou. Věděli jste, že existuje více než 600 druhů? Objevte s námi nové chutě a inspirace!

Zdroj:  iStockphoto

______

____

28.07.2025  |  K. Hoffman

Klasické špagety Carbonara

Carbonara původně neobsahovala smetanu, česnek ani cibuli. Skutečný recept je špagety, vejce, pancetta a pecorino. Tajemství je ve správné teplotě.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Lasagne s bohatou boloňskou omáčkou

Ragù alla bolognese se dusí až 3 hodiny pro hloubku chuti. Lasagne byly poprvé zaznamenány ve 14. století.

Zdroj:  Unsplash+

______

____

Penne Arrabbiata

Milovníci pikantních pokrmů ocení penne arrabbiata – těstoviny v ostré rajčatové omáčce s česnekem a chilli.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Linguine s citronovou omáčkou

Linguine těstoviny vynikají s lehkou citronovou omáčkou, ideální pro svěží a jednoduché jídlo. Pocházejí z Ligurie.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Ravioli s ricottou a špenátem

Ravioli s ricottou a špenátem, podávané s máslovou nebo rajčatovou omáčkou, jsou tradičním vánočním pokrmem v Itálii.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Tagliatelle s lanýži

Tagliatelle s lanýži jsou luxusním zážitkem. Lanýže patří mezi nejdražší ingredience a hledají se speciálně trénovanými psy.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Tortellini s masovou náplní

Tortellini, plněné těstoviny, jsou tradiční specialitou. Nejlepší jsou s masovou náplní v rajčatové nebo smetanové omáčce.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Farfalle se zeleninovým pestem

Těstoviny farfalle vyniknou s domácím pestem a zeleninou. Pocházejí ze severní Itálie od 16. století.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Orecchiette s brokolicí

Orecchiette, malé těstoviny ve tvaru oušek, se často podávají s brokolicí, česnekem a ančovičkami.

Zdroj:  iStockphoto

______

____

Špagety s mořskými plody

Špagety s mořskými plody jsou klasikou středomořské kuchyně. Krevety, mušle a kalamáry dodávají svěžest.

Zdroj:  iStockphoto

______

____