Indická kuchyně je jako celosvětová cesta v jedné zemi. Každý region má svou identitu. Odlišují se pikantností jihu a krémovostí severu.
Zdroj: iStockphoto - Fascinadora
______
____
29.05.2025 | K. Hoffman
Zkuste zeleninové kari s cizrnou! Potřebujete cibuli, zázvor, česnek a koření: kurkumu, římský kmín a koriandr.
Zdroj: Shutterstock - Svetlana Monyakova
Kuřecí Tikka Masala je světově populární indická specialita, možná vzniklá ve Velké Británii.
Zdroj: Shutterstock - hlphoto
Paneer Makhani s jemným paneerem v rajčatové omáčce s máslem je nutností pro milovníky sýrů.
Zdroj: iStockphoto - Paul_Brighton
Žádné indické jídlo není kompletní bez Naanu. Tenhle nadýchaný chléb je král stolu a ideální k výběru omáčky.
Zdroj: Shutterstock - Tatiana Volgutova
Dal Tadka je čočkový pokrm ochucený ghí a kořením. Zahřeje a zasytí, aniž by byl těžký.
Zdroj: Shutterstock - Mohammed Shabeer Ul Haq
Gulab Jamun, smažené mléčné kuličky v cukrovém sirupu, jsou sladkou tečkou po pikantním jídle. Jedna kulička a hned víte, že jste v Indii.
Zdroj: Shutterstock - Yasmeenwaqas
Mango Lassi je ideální nápoj k osvěžení po pikantním indickém jídle. Indie produkuje 40 % celosvětového manga.
Zdroj: Shutterstock - Souvik Sarkar Photography
Vindaloo je extrémně pikantní pokrm z Goánské kuchyně s až 10 druhy koření a pořádnou dávkou chilli.
Zdroj: iStockphoto - AndreySt
Masala Chai je aromatický čaj s mlékem a kořením jako zázvor, kardamom a skořice. Je to indický rituál, který snadno zvládnete i doma.
Zdroj: iStockphoto - MEDITERRANEAN
Udělejte si Samosy! Tyto křupavé taštičky s pikantní náplní vás přenesou do Indie. Ideální autentická svačinka.
Zdroj: Shutterstock - neil langan