Jídlo cestuje průměrně 2 400 km, než se dostane na váš talíř. Sezónní stravování přináší čerstvější a chutnější potraviny!
Zdroj: iStockphoto - Milan Krasula
______
____
08.06.2025 | K. Hoffman
Brokolice sklizená v sezóně může mít až třikrát více vitamínu C než ta mimo sezónu. Jíst sezónně ovlivňuje vitalitu.
Zdroj: iStockphoto - Sebastian Gorczowski
Sezónní ovoce a zelenina nabízejí autentičtější chuť. V zimě si pochutnáte na dýni, kapustě či citrusových plodech.
Zdroj: iStockphoto - FatCamera
Když je plodina v sezóně, je levnější. Ušetříte až 20 % na potravinách. Nákup mimo sezónu zvyšuje cenu.
Zdroj: iStockphoto - gorodenkoff
Nákupem sezónních potravin podporujete místní zemědělce a pomáháte udržovat ekonomiku. Je to příznivé i pro životní prostředí.
Zdroj: iStockphoto - Jovanmandic
Konzumace bio sezónních potravin může snížit expozici pesticidům až o 90 %. Čistší jídlo znamená čistší tělo.
Jezte sezónně a lokálně, snižujete tak svou uhlíkovou stopu. Každý talíř se počítá v boji proti klimatickým změnám.
Zdroj: iStockphoto - No-Mad
Sezónní stravování přináší rozmanitý jídelníček a objevování nových chutí. Překvapí vás, co každé roční období nabídne.
Zdroj: iStockphoto - asiandelight
Pestřejší pole znamená odolnější planetu. Sezónní stravování podporuje rozmanitost plodin a zdraví ekosystémů.
Zdroj: iStockphoto - 3DMaster
Jíst sezónně vás spojuje s přírodou. Jíte v souladu s přírodou a cítíte se spojeni s koloběhem života.
Zdroj: iStockphoto - Nastco
Sezónní stravování je investice do zdraví, peněženky i planety. Jdete do toho? Volby dnes ovlivňují svět zítra.
Zdroj: iStockphoto - Eoneren